Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Cafés Cornellá története

A Cafés Cornellá története

Ha szereted a különlegességeket, akkor jó helyen jársz! A Cafés Cornellá kávék kóstolása mellett érdemes tudni a „háttérsztorit” is a kávépörkölő partnerünkről, ami bár 100 éves tapasztalattal rendelkező, multinacionális vállalat, mégis kuriózumnak számít Magyarországon. 

Az alábbiakban összeszedtük, hogy milyen fontos események történtek ezalatt a 100 év alatt a cég történetében!

1920: Narcís és Pere Cornellá testvérek a katalóniai Gironában elindítják kávépörkölő üzemüket. Az akkoriban teljesen új tevékenység felépítésével hamarosan ők lettek a fő kávébeszállítók a teljes gironai régióban.

1954: A fiú Pere Cornellá I Prujá is csatlakozik a céghez, a második generáció tagjaként. Spanyolországban, a piacon másodikként üzembe helyezik az automata csomagoló gépsort.

1980: Pere Cornellá I Vallsszal a harmadik generáció csatlakozik a céghez.

1984: Új üzem létesül Gironában, ahol a gyártási, pörkölési és vákuumcsomagolási eljárások mind automatizáltak. A blendek összeállítása egy korszerű, analitikai laboratóriumban történik, kiváló szakmai tapasztalattal bíró pörkölőmesterek közreműködésével.

Ettől az évtől kezdve a vállalat a vendéglátószektor magas szintű kiszolgálására szakosodik. A cég legfőbb erősségei a kiváló termékminőség, a kimagasló szakmai tudás, a korszerű cég- és termékimázs, valamint a közvetlen partneri disztribúció.

2019: A három generáció tudására és tapasztalatára támaszkodó vállalat megalkotja a teljesen egyedi „Decoding Coffee” rendszert, amely a teljes körű minőség-ellenőrzést és átláthatóságot hivatott megvalósítani. Kávékínálatukban a speciality területszelektált tételeken túl az ökogazdaságból érkező és fair trade minősítésű kávé is megtalálható.

Katalóniában, a Cafes Cornellá által ellátott kávéházakban évente 25 millió csésze kávét szolgálnak fel. Mára a Cafes Cornella egy fiatal, dinamikus, kreatív társasággá vált, amely folyamatosan igyekszik kielégíteni a fogyasztók ízlését, biztosítva az elérhető legmagasabb termékminőséget és a legkorszerűbb műszaki megoldásokat.

2020: Az 1920-ban indult vállalkozás immár egy évszázada sikeresen működik, és továbbra is ugyanazon család kezében van. A kezdetekkor még kisméretű gironai cég ma már a világ 11 országában van jelen széles termékválasztékával.

Magyarországon, a 15 éves Pannon Kávé Kft. az a vállalkozás, amely a Cornellá Cafes a legmagasabb igényeket is kielégítő, felső prémium kategóriájú kávék kizárólagos forgalmazójaként ezt a tradíciót és szellemiséget képviseli. A MindigKávé webshop elindításával immáron a magyar lakosság számára is elérhetővé váltak a prémium kategóriás kávékülönlegességek.

A következő részben a Decoding Coffee rendszerről olvashatsz!