Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Decoding Coffee – A Cafés Cornella kávékoncepciója

Decoding Coffee – A Cafés Cornella kávékoncepciója

Tudtad? A Decoding Coffee koncepció a katalán Cafés Cornella egyedi pontozási rendszere, amely alapján minden általuk pörkölt kávétípust a lehető legobjektívebb módon osztályoznak. 

Az objektivitás alapját az adja, hogy már létező nemzetközi szervezetek sztenderdjeire és pontozási rendszereire épül, tulajdonképp ezeket gyúrták egy összefoglaló skálába. Mik is ezek a sztenderdek pontosan?

Ha valaki nem a megszokott márkákat és a hozzájuk tartozó ízvilágokat akarja fogyasztani, akkor a Cafés Cornella egy elsőosztályú opciót jelent. Tudtad? A Decoding Coffee koncepció a katalán Cafés Cornella egyedi pontozási rendszere, amely alapján minden általuk pörkölt kávétípust a lehető legobjektívebb módon osztályoznak. Az objektivitás alapját az adja, hogy már létező nemzetközi szervezetek sztenderdjeire és pontozási rendszereire épül, tulajdonképp ezeket gyúrták egy összefoglaló skálába. Mik is ezek a sztenderdek pontosan?

  • A zöld kávé hibáit elemző pontozás (SCA – Speciality Coffee Associaton)
  • A csészeminőséget, annak „értékét” elemző rendszer (CQI – Coffee Quality Institue)
  • A blend összetétele, a benne található arabica és robuszta aránya, minősége
  • A pörkölési profilt elemző rendszer (SCA – Speciality Coffee Associaton)
  • Az extrakciós index elemzése (SCA – Speciality Coffee Associaton és VST)
  • Az érzékszervi profil pontozása (IIAC – Instituto Internazionle Assaggiatori Caffé)
  • És végül a Cafés Cornella saját integrált minőségellenőrzési rendszere (SIQ)
Mindez azt is jelenti, hogy a növény termesztésétől kezdve a csészébe kerülő italig a teljes értékláncolatot végigkövetik. Azzal, hogy minden részletre kiterjedően felügyelik a kávé útját, egyetlen céljuk van: a csészébe kerülő kávéban rejlő potenciál maximális kiaknázása.

Végeredményben minden kávé kap egy végleges pontszámot, ami a benne rejlő potenciált hivatott szimbolizálni. A Cafés Cornellá Barista Pro 96 kávét többek közt a világ legjobb éttermének választott, gironai, Roca el Cellar is Cornella kávét készít vendégeinek, de rajtuk kívül több Michelin csillagos étteremet, vagy prémium szállodaláncokat is említhetnénk. A MindigKávé webshop elindításával immáron a magyar lakosság számára is elérhetővé váltak a prémium kategóriás kávékülönlegességek. Az alábbi kávékat kifejezetten ajánljuk, nekünk nagy kedvenceink: