MindigKávé Blog

A világ legjobb éttermében a mi kávénkat találod: bemutatkozik a Cafés Cornellá Barista Pro 96
Természetesen a kávét nem mi termeljük, de nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ugyanazt a kávét kaphatod nálunk is, amit a világ legjobb éttermében. Ebben a cikkben bemutatjuk a kávét és a gironai El Celler de Can Roca éttermet is – érdemes mindkettőt kipróbálni, ha lehetőséged van rá!

Milyen kávét válassz otthonra?
A kávéfőző már megvan, de még nem sikerült eldöntened, hogy melyik kávétípus mellett tedd le a voksodat? Olvasd el ezt a cikket és könnyebb lesz a választás!

Kávékészítés otthon – mit használj a tökéletes eredményért?
A kávékészítés otthon is felérhet egy szertartással, ünnepi hangulatot csempészhetsz a hétköznap reggelekbe, és az az igazi, ha mindezt elsőosztályú eszközökkel teszed!

Így lesz a kávé igazán romantikus Valentin-napi ajándék!
Közeledik az egyik legromantikusabb ünnep az évben, a Valentin-nap. Hamarosan ismét a szerelem és a szeretet lesz a porondon, a főszereplők pedig Ti magatok lesztek! Szóljon ez a nap rólatok, és pihenjetek meg egy igazán zamatos kávé társaságában – megmutatjuk, hogyan emelheted különlegessé a kávézást!

Basilur tea – a távolról érkező harmónia
Az idő egyre hidegebbre fordul, ilyenkor jól esik egy csésze forró tea, ami melengeti tested, lelked. A Basilur teák azonban nemcsak télen hozhatják el a harmóniát az életedbe. Ismerd meg ezt a csodás teakeveréket, aminek a története sem hétköznapi!

Miért érdemes kipróbálnod a Specialty és ízesített kávékat januárban?
Új esztendő, új varázslatos termékek: kényeztesd magadat és a párodat januárban egy kis kávékülönlegességgel a hideg, téli reggeleken. Megmutatjuk, milyen ínycsiklandó újdonságokat találsz most nálunk!

Hogyan lesz a kávébabból kávé? 3. rész: a kávépörkölés művészete
A kávé feldolgozása során nagyon sok múlik a pörkölésen: az, hogy milyen eljárással, milyen mértékben végzik, alapvetően meghatározza a csészébe kerülő ital ízvilágát. Mit is jelent pontosan a pörkölés, milyen lépésekből áll? A cikkből kiderül!

Kávés sütireceptek karácsonyra
Szeretnéd becsempészni a fekete nedűt az ünnepi menübe a lehető legtöbb formátumban? Íme 3+1 karácsonyi kávés recept, ami elsöprő sikert arat majd!

Karácsonyi kávékülönlegességek és ajándék-ötletek
Közeleg a karácsony, ideje egy kis figyelmet fordítani az ajándékok beszerzésére is. Mi 4, igazán különleges csomaggal készültünk a kávék és a teák rajongóinak – amikkel megajándékozhatod szeretteidet, vagy akár saját magadat is!

Különleges eljárások - A kávé feldolgozása 2. rész
Hosszú az út, amíg a kávécserjék terméséből finom, gőzölgő ital lesz a bögrédben. Cikksorozatunk 2. részében a kevésbé ismert, különleges feldolgozási eljárásokat mutatjuk be, amik igazán ínycsiklandó végeredményt adnak!

Száraz vagy mosott? A kávé feldolgozása 1. rész
Hogy jut el a gőzölgő, forró nedű a reggeli bögrédbe az ültetvényekről? Cikksorozatunkból kiderül, hogy válik a „bab borából” iható verzió. A mai cikkben a kávé feldolgozásának alapvető különbségeiről írunk.

5 érdekesség + 1 tévhit a kávéról – ahogy ma ismerjük :)
A kávé történetéhez rengeteg érdekes anekdota, izgalmas esemény kötődik, s úgy tűnik a jövő hasonló dolgokat rejteget. Íme 5+1 érdekesség, amit fogadjunk, hogy nem tudtál? Vajon miért hívjuk kávénak a kávét? Kik pörköltek először kávészemeket? Mióta ekkora divat a kávéfogyasztás? Utánajártunk! :)

Teaszertartások és különlegességek a nagyvilágból: teaceremóniák Keleten
Míg itthon általában csak beáztatjuk a filtert, a világ több táján is különleges szertartások kísérik a teafogyasztást. Mai cikkünkben Kelet felé indulunk, és megnézünk 3 érdekes teázási szokást!

Egyszerűnek tűnik, de mégis meglephet: hogyan kell teát készíteni?
Teát készíteni elvileg mindenki tud, de azzal már kevesen vannak tisztában, hogy egy ilyen egyszerű konyhai műveletre is igaz, hogy az Ördög a részletekben rejlik. Íme, néhány alaptipp a tökéletes teádhoz!

Fekete-fehér, zöld, vörös: melyek a legfontosabb teafajták?
Mi a különbség fekete, zöld, a fehér és a vörös tea közt? Miért érdemes mindegyiket kipróbálnod? A kávék után most merüljünk el egy kicsit a teakultúra világában is, ígérjük, hogy izgalmas utazás lesz! :)

Érdekes sztorik a kávéról: a világ első webkamerája
A kávé a történelem során sok forradalmi gondolatot, újítást inspirált. Így volt ez a világ első webkamerájának megalkotásakor is!

Arabica, robusta, kávéblendek – 2. rész: a robusta
Soron következő bejegyzéseinkben a fogyasztási célra elterjedt kávétípusok jellemzőit vesszük sorra. Az arabica vagy a robusta az ízletesebb? Hol termesztik őket? Miért készítünk belőlük kávékeveréket, vagy másnéven blendet? Ezekre, és további érdekes kérdésekre kaphatsz választ, ha tovább olvasol!

Arabica, robusta, kávéblendek – 1. rész: az arabica
Soron következő bejegyzéseinkben a fogyasztási célra elterjedt kávétípusok jellemzőit vesszük sorra. Az arabica vagy a robusta az ízletesebb? Hol termesztik őket? Miért készítünk belőlük kávékeveréket, vagy másnéven blendet? Ezekre, és további érdekes kérdésekre kaphatsz választ, ha tovább olvasol!

Fair Trade minősítés: Mit jelent ez pontosan?
A világon egyes becslések szerint több mint 120 millió (!) ember él kávétermesztésből. A farmon dolgozó termelők viszont sok tényezőnek – környezeti, gazdasági, társadalmi – ki vannak szolgáltatva, amik nehezítik, hogy meg is tudjanak élni a munkájukból.

Nyári receptek Salvatore Syruppal
Tudjátok mit csinál egy vendéglátósokból álló csapat szabadidejében? Megalkotja a saját Syrup márkáját! Ez történt 2016-ban, amikor Budapest belvárosi vendéglátósok megelégelték a méregdrága francia koktélszirupok egyeduralmát és megálmodták a Salvatore Syrup-ot.

Nyári kávés receptek
Olvasd el Jenei Miklós kollégánk nyári kávérecept ajánlóját és készítsd el otthonodban a hűsítő kávékülönlegességeket!

10 alapvető pont a kiváló espresso azonosításához – a Cafés Cornellá ajánlása
Egy jó kávé megváltoztathatja a rossz napot, de egy rossz kávé elronthatja a legjobb napot is - vallják az ital szerelmesei és készítői is.

Decoding Coffee – A Cafés Cornella kávékoncepciója
Tudtad? A Decoding Coffee koncepció a katalán Cafés Cornella egyedi pontozási rendszere, amely alapján minden általuk pörkölt kávétípust a lehető legobjektívebb módon osztályoznak.

A Cafés Cornellá története
Ha szereted a különlegességeket, akkor jó helyen jársz! A Cafés Cornellá kávék kóstolása mellett érdemes tudni a „háttérsztorit” is a kávépörkölő partnerünkről, ami bár 100 éves tapasztalattal rendelkező, multinacionális vállalat, mégis kuriózumnak számít Magyarországon.
