Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

MindigKávé Blog

Karácsonyi kávékülönlegességek és ajándék-ötletek

Karácsonyi kávékülönlegességek és ajándék-ötletek

2020. 12. 04. 07:00:00

Közeleg a karácsony, ideje egy kis figyelmet fordítani az ajándékok beszerzésére is. Mi 4, igazán különleges csomaggal készültünk a kávék és a teák rajongóinak – amikkel megajándékozhatod szeretteidet, vagy akár saját magadat is!

Különleges eljárások - A kávé feldolgozása 2. rész

Különleges eljárások - A kávé feldolgozása 2. rész

2020. 12. 01. 08:42:30

Hosszú az út, amíg a kávécserjék terméséből finom, gőzölgő ital lesz a bögrédben. Cikksorozatunk 2. részében a kevésbé ismert, különleges feldolgozási eljárásokat mutatjuk be, amik igazán ínycsiklandó végeredményt adnak!

Száraz vagy mosott? A kávé feldolgozása 1. rész

Száraz vagy mosott? A kávé feldolgozása 1. rész

2020. 11. 22. 01:00:00

Hogy jut el a gőzölgő, forró nedű a reggeli bögrédbe az ültetvényekről? Cikksorozatunkból kiderül, hogy válik a „bab borából” iható verzió. A mai cikkben a kávé feldolgozásának alapvető különbségeiről írunk.

5 érdekesség + 1 tévhit a kávéról – ahogy ma ismerjük :)

5 érdekesség + 1 tévhit a kávéról – ahogy ma ismerjük :)

2020. 11. 16. 00:00:00

A kávé történetéhez rengeteg érdekes anekdota, izgalmas esemény kötődik, s úgy tűnik a jövő hasonló dolgokat rejteget. Íme 5+1 érdekesség, amit fogadjunk, hogy nem tudtál? Vajon miért hívjuk kávénak a kávét? Kik pörköltek először kávészemeket? Mióta ekkora divat a kávéfogyasztás? Utánajártunk! :)

Teaszertartások és különlegességek a nagyvilágból: teaceremóniák Keleten

Teaszertartások és különlegességek a nagyvilágból: teaceremóniák Keleten

2020. 10. 27. 00:00:00

Míg itthon általában csak beáztatjuk a filtert, a világ több táján is különleges szertartások kísérik a teafogyasztást. Mai cikkünkben Kelet felé indulunk, és megnézünk 3 érdekes teázási szokást!

Egyszerűnek tűnik, de mégis meglephet: hogyan kell teát készíteni?

Egyszerűnek tűnik, de mégis meglephet: hogyan kell teát készíteni?

2020. 10. 17. 00:01:00

Teát készíteni elvileg mindenki tud, de azzal már kevesen vannak tisztában, hogy egy ilyen egyszerű konyhai műveletre is igaz, hogy az Ördög a részletekben rejlik. Íme, néhány alaptipp a tökéletes teádhoz!

Fekete-fehér, zöld, vörös: melyek a legfontosabb teafajták?

Fekete-fehér, zöld, vörös: melyek a legfontosabb teafajták?

2020. 10. 05. 00:00:00

Mi a különbség fekete, zöld, a fehér és a vörös tea közt? Miért érdemes mindegyiket kipróbálnod? A kávék után most merüljünk el egy kicsit a teakultúra világában is, ígérjük, hogy izgalmas utazás lesz! :)

Érdekes sztorik a kávéról: a világ első webkamerája

Érdekes sztorik a kávéról: a világ első webkamerája

2020. 09. 22. 00:00:00

A kávé a történelem során sok forradalmi gondolatot, újítást inspirált. Így volt ez a világ első webkamerájának megalkotásakor is!

Arabica, robusta, kávéblendek – 2. rész: a robusta

Arabica, robusta, kávéblendek – 2. rész: a robusta

2020. 09. 15. 00:00:00

Soron következő bejegyzéseinkben a fogyasztási célra elterjedt kávétípusok jellemzőit vesszük sorra. Az arabica vagy a robusta az ízletesebb? Hol termesztik őket? Miért készítünk belőlük kávékeveréket, vagy másnéven blendet? Ezekre, és további érdekes kérdésekre kaphatsz választ, ha tovább olvasol!

Arabica, robusta, kávéblendek – 1. rész: az arabica

Arabica, robusta, kávéblendek – 1. rész: az arabica

2020. 09. 07. 00:00:00

Soron következő bejegyzéseinkben a fogyasztási célra elterjedt kávétípusok jellemzőit vesszük sorra. Az arabica vagy a robusta az ízletesebb? Hol termesztik őket? Miért készítünk belőlük kávékeveréket, vagy másnéven blendet? Ezekre, és további érdekes kérdésekre kaphatsz választ, ha tovább olvasol!

Fair Trade minősítés: Mit jelent ez pontosan?

Fair Trade minősítés: Mit jelent ez pontosan?

2020. 08. 13. 10:33:28

A világon egyes becslések szerint több mint 120 millió (!) ember él kávétermesztésből. A farmon dolgozó termelők viszont sok tényezőnek – környezeti, gazdasági, társadalmi – ki vannak szolgáltatva, amik nehezítik, hogy meg is tudjanak élni a munkájukból.

Nyári receptek Salvatore Syruppal

Nyári receptek Salvatore Syruppal

2020. 07. 29. 15:53:51

Tudjátok mit csinál egy vendéglátósokból álló csapat szabadidejében? Megalkotja a saját Syrup márkáját! Ez történt 2016-ban, amikor Budapest belvárosi vendéglátósok megelégelték a méregdrága francia koktélszirupok egyeduralmát és megálmodták a Salvatore Syrup-ot.

Nyári kávés receptek

Nyári kávés receptek

2020. 07. 29. 14:07:55

Olvasd el Jenei Miklós kollégánk nyári kávérecept ajánlóját és készítsd el otthonodban a hűsítő kávékülönlegességeket!

10 alapvető pont a kiváló espresso azonosításához – a Cafés Cornellá ajánlása

10 alapvető pont a kiváló espresso azonosításához – a Cafés Cornellá ajánlása

2020. 06. 04. 09:21:04

Egy jó kávé megváltoztathatja a rossz napot, de egy rossz kávé elronthatja a legjobb napot is - vallják az ital szerelmesei és készítői is.

Decoding Coffee – A Cafés Cornella kávékoncepciója

Decoding Coffee – A Cafés Cornella kávékoncepciója

2020. 06. 04. 09:19:33

Tudtad? A Decoding Coffee koncepció a katalán Cafés Cornella egyedi pontozási rendszere, amely alapján minden általuk pörkölt kávétípust a lehető legobjektívebb módon osztályoznak. 

A Cafés Cornellá története

A Cafés Cornellá története

2020. 06. 04. 09:15:55

Ha szereted a különlegességeket, akkor jó helyen jársz! A Cafés Cornellá kávék kóstolása mellett érdemes tudni a „háttérsztorit” is a kávépörkölő partnerünkről, ami bár 100 éves tapasztalattal rendelkező, multinacionális vállalat, mégis kuriózumnak számít Magyarországon. 

Egészségünk őre: a kávé!

Egészségünk őre: a kávé!

2020. 06. 04. 08:54:02

Korábban lépten-nyomon arról hallhattunk, hogy a túlzott koffeinfogyasztás káros lehet szív, - és érrendszerünkre vagy negatív irányba befolyásolhatja vérnyomásunkat. Szerencsére ezeket a megállapításokat egyre több kutatás megcáfolja, sőt, a rendszeres kávézás pozitív hatásaira hívják fel figyelmünket. Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy az élvezeti érték és élénkítő hatás mellett, egészségünk megőrzése érdeklében, miért érdemes rendszeresen feketét fogyasztanunk, illetve milyen tévhitek vannak a világban a kávéval kapcsolatban.