Az objektivitás alapját az adja, hogy már létező nemzetközi szervezetek sztenderdjeire és pontozási rendszereire épül, tulajdonképp ezeket gyúrták egy összefoglaló skálába. Mik is ezek a sztenderdek pontosan?
Ha valaki nem a megszokott márkákat és a hozzájuk tartozó ízvilágokat akarja fogyasztani, akkor a Cafés Cornella egy elsőosztályú opciót jelent. Tudtad? A Decoding Coffee koncepció a katalán Cafés Cornella egyedi pontozási rendszere, amely alapján minden általuk pörkölt kávétípust a lehető legobjektívebb módon osztályoznak. Az objektivitás alapját az adja, hogy már létező nemzetközi szervezetek sztenderdjeire és pontozási rendszereire épül, tulajdonképp ezeket gyúrták egy összefoglaló skálába. Mik is ezek a sztenderdek pontosan?
- A zöld kávé hibáit elemző pontozás (SCA – Speciality Coffee Associaton)
- A csészeminőséget, annak „értékét” elemző rendszer (CQI – Coffee Quality Institue)
- A blend összetétele, a benne található arabica és robuszta aránya, minősége
- A pörkölési profilt elemző rendszer (SCA – Speciality Coffee Associaton)
- Az extrakciós index elemzése (SCA – Speciality Coffee Associaton és VST)
- Az érzékszervi profil pontozása (IIAC – Instituto Internazionle Assaggiatori Caffé)
- És végül a Cafés Cornella saját integrált minőségellenőrzési rendszere (SIQ)
Végeredményben minden kávé kap egy végleges pontszámot, ami a benne rejlő potenciált hivatott szimbolizálni. A Cafés Cornellá Barista Pro 96 kávét többek közt a világ legjobb éttermének választott, gironai, Roca el Cellar is Cornella kávét készít vendégeinek, de rajtuk kívül több Michelin csillagos étteremet, vagy prémium szállodaláncokat is említhetnénk. A MindigKávé webshop elindításával immáron a magyar lakosság számára is elérhetővé váltak a prémium kategóriás kávékülönlegességek. Az alábbi kávékat kifejezetten ajánljuk, nekünk nagy kedvenceink: