Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Új ínyencségek a kínálatunkban: bemutatkozik az Almazaras de la Subbética!

Új ínyencségek a kínálatunkban: bemutatkozik az Almazaras de la Subbética!

Aki a kávét szereti, rossz ember nem lehet – aki pedig a minőségi kávézás híve, az alighanem más gasztro-finomságokból is a kiválókat választja. Ezért döntöttünk úgy, hogy a spanyol Almazaras de la Subbética remek termékeivel bővítjük kínálatunkat. Olvass tovább, és ismerkedj meg ezzel a különleges vállalkozással!

Elsőre furcsa lehet, ha bejelentjük: mostantól fogva olívaolajokat is találhatsz webshopunkban, hiszen mi köze az olívaolajnak a kávéhoz? A válasz azonban a minőség: ahogy elkötelezett hívei vagyunk a jó kávéknak, és a kávékultúra színvonal emelésének, úgy más gasztro-termékekből is szeretnénk igazán kiválókat mutatni a magyar vásárlóknak. A spanyol Almazaras de la Subbética pedig tökéletesen megfelelnek ennek a kritériumnak.

Majd’ 70 évnyi tapasztalat

Az Almazaras de la Subbética jelen formájában 2007-ben született, de története 1954-re nyúlik vissza – ekkor indult legrégebb tagja. Ez ugyanis nem egyetlen vállalkozás, hanem egy csapat spanyol farmer összefogása, akik már külön-külön is kiváló olívaolajokat készítettek, együtt viszont szó szerint a legjobbakká váltak. Az együttműködésnek köszönhetően nem csak tapasztalataik adódtak össze, és tanulhattak egymástól, de az innovációra is több lehetőség nyílt, így a társulás termékei 2016-ban, 2017-ben, 2018-ban, 2019-ben majd 2020-ban is elnyerték a Világ Legjobb Olajmalma díjat.

A kiváló minőség titka az, hogy az olívaolajok készítése során az első pillanattól az utolsóig minden „házon belül” zajlik, és minden folyamatra odafigyelnek. Az olívabogyókat a Sierras Subbéticas Nemzeti Parkban, egy védett területen termesztik egy 23 000 hektáros földterületen, és a feldolgozás is a helyi olajmalmokban történik. A területre a nagy hőmérsékleti ingadozások jellemzőek, sok az eső, ugyanakkor évente átlagosan 2000 órát süt a nap. Az itt gazdálkodó családokban az olívabogyó termesztés- és feldolgozás titkai általában szülőkről gyerekekre szállnak, az idősebbek tapasztalatait mindig felfrissítik, (de soha nem írják felül) az ifjak újítási törekvései. A területen egy 2000 éves olajmalom is található, amin még a rómaiak préselték az olívaolajat!

Mind a gazdálkodás, mind az előállítás során a hagyományos és a modern technikákat ötvözik, odafigyelve a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre is. Együttes erővel éves szinten 250 000 000 kiló olívabogyót dolgoznak fel, amiből 52 000 000 kiló olajat állítanak elő!

Jótékonyság minden üvegben

Botellas con Alma, azaz Palackok lélekkel; ezt a fantázianevet kapta a közös vállalkozás egyik jótékonysági törekvése, amivel a beteg gyerekeknek segítenek. Különleges palackokat készítenek, melyeket a projecthez kapcsolódó iskolák tanulóinak rajzai díszítenek, és ezekből a palackokból minden eladás után 2 eurót adnak a Sonrisas Sin Cáncer (Mosoly rák nélkül) alapítványnak.

Ezen felül – ahogy korábban is írtuk – fontos az organikus és egészséges termékek, valamint a fenntartható gazdálkodás és gyártás – a környezeti, minőségi és szociális fenntarthatóság egyaránt. Az Almazaras de la Subbética több mint 8 000 családnak nyújt megélhetést, és rengeteg gyereknek ad segítséget és reményt.

Következő cikkünkben bemutatjuk, hogyan lesz az olívabogyóból olaj, mi a különbség a szűz és az extra szűz olajok között, és mire figyelj oda, ha igazán jó minőségű olajokat keresel. Bemutatjuk a kedvenc termékeinket is hamarosan, addig is nézz körül webáruházunkban, és válogass az Almazaras de la Subbética gasztro-ínyencségei között!

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekesség