Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mitől különleges a Rincon de la Subbética olívaolaj?

Mitől különleges a Rincon de la Subbética olívaolaj?

A közelmúltban már meséltünk arról, hogy a MindigKávé termékpalettáját különleges, prémium minőségű spanyol olívaolajokkal bővítjük, hogy ne csak a csészékbe, hanem a tányérokba is elhozhassuk az egészséges, kiváló termékeket. Ma bemutatjuk az egyik kedvencünket: a Rincon de la Subbética olajat!

A Rincon de la Subbética az Almazaras de la Subbética terméke, egy spanyol cégcsoporté, amely természetvédelmi területen, különös odafigyeléssel, a tradicionális és a modern technológiák ötvözésével állítja elő kiváló minőségű olívaolajait.

A társulás szinte minden díjat megnyert, ami e kategóriában elnyerhető: a világ legjobb olívaolaját állítják elő (2015-2019-ig minden évben nyertek), a világ legjobb olajmalmában (2013-2020), és több mint 25 díjat kaptak a spanyol agrárminisztériumtól, államtól, és nemzetközi szervezetektől.
Ennyivel le is zárhatnánk a cikket: azért ajánljuk a Rincon de la Subbética olajat, mert egyértelműen ez a legjobb a világon:)

De nézzük meg alaposabban, miért is!

Hogyan készül a Rincon de la Subbética?

Ez az extra szűz olívaolaj semmi mást nem tartalmaz, csak a Hojiblanca olívabogyók hidegen préselt levét. Intenzív ízű, friss aromájú olaj, ami mégis komplex: citrusos és gyümölcsös zamatát enyhe gyógynövényes felhangok egészítik ki, mint a menta és a kakukkfű, egy cseppnyi paradicsommal. Kiegyensúlyozott, komplex és harmonikus olajról van szó, amivel finoman megkenheted a pirítósodat, ízesítheted paradicsomsalátádat, de húsokhoz, olajos halakhoz, különleges, gourmet fogásokhoz is ideális. Spanyolországban ez az olívaolaj nyerte a legtöbb díjat, több mint 48 kitüntetést kapott 2020-ban.

Az olajhoz felhasznált bogyókat helyben termesztik, a Sierras Subbéticas Nemzeti Parkban, ahol nem járnak autók, nem mérgezik kipufogók a levegőt. A sok esőnek és a még több napsütésnek köszönhetően, ízletes, ínycsiklandó gyümölcsöket adnak az olajfák, ezeket a szüret után maximum 24 órán belül, hidegen sajtolják, hogy a lehető legtöbb íz- és illatanyagot őrizzék meg. Az olajat egy kétfázisú elválasztási eljárás során különítik el a többi összetevőtől, majd leszűrik, és különleges tartályokban tárolják a palackozásig.

Az olívaolaj feldolgozásának mestersége ezen a területen apáról fiúra száll, a nemzeti parkban még egy 2000 éves, a római korból származó olajmalom is található. Természetesen ma már nem ezt használják, csupán muzeális érték: az Almazaras de la Subbética egyik specialitása, hogy ötvözik a hagyományos módszereket a modern technológiával, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el. Az elmúlt 5 évben elnyert 250 különböző díj pedig azt mutatja, hogy ez nem csupán egy elméleti célkitűzés, hanem valós eredmény!

Miért érdemes extra szűz olívaolajat fogyasztani?

Azon túl, hogy a Rincon de la Subbética különleges ízélményeket kínál, nagyon egészséges is: a benne lévő telítetlen zsírsavak segíthetnek a koleszterinszint csökkentésében, a gyomorbántalmak megelőzésében és enyhítésében, mint például a puffadás, gyomorrontás, gyomorégés. Serkenti az anyagcserét, segíti az emésztést, ezáltal a fogyásban is társ lehet.

Külsőleg is hatásos, az interneten számtalan tippet lehet találni, hogyan lehet egy-egy jó olívás pakolással enyhíteni bőrszárazságot, vagy táplálni a hajat, hogy élettel teli és fényes legyen.

Mi a MindigKávénál odafigyelünk a minőségi termékekre, de magunk sem gondoltuk volna, hogy egy napon majd egy olívaolajért fogunk rajongani – a Rincon de la Subbética viszont egyértelműen elnyerte a szívünket.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség Érdekesség