Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

MindigKávé és Kávézz Velünk a legnagyobb magyar fesztiválokon

MindigKávé és Kávézz Velünk a legnagyobb magyar fesztiválokon

2018 óta a legnagyobb magyar fesztiválokon a Mindig Kávé adja a kávégépet, a szervizszolgáltatást és az alapanyagokat is. Interjúnkban Kiss Jánossal, a Kávézz velünk tulajdonosával mesélünk arról, hogyan kerültünk a Szigetre, Voltra, és más zenei rendezvényekre, és milyen is ez az együttműködés?

2018 óta szolgáltatjuk a kávét a Kávézz Velünk vállalkozással partnerségben, akik a legnagyobb magyar fesztiválokon vesznek részt kávés standjaikkal. Az együttműködés egy egészséges rivalizálással indult: 2017-ben, amikor ők megpályázták a Sziget rendezvények kávéztatását, mi is versenybe szálltunk, de végül ők lettek a befutók. 2018-ban azonban Kiss János, a tulajdonos megkeresett minket: mi lenne, ha összefognánk? Ők adják a standokat, a személyzetet, mi pedig a komplett kávészolgáltatást. Utólag megállapíthatjuk, hogy ez egy gyümölcsöző együttműködés kezdete lett…

Milyen kávét szolgálunk fel a fesztiválokon?

Duónk a Sziget Kulturális Menedzser Iroda által szervezett összes fesztiválon megjelenik, (Gyerek Sziget, Sziget Fesztivál, Volt Fesztivál, Balaton Sound), ahol minőségi alapanyagból, professzionális gépekkel, szakavatott baristák készítik a kávét. 

A standokon kétféle gépet használunk:

  1. Karos gépek - Astoria Start és Astoria Forma: nagy teherbírású gépek, amiket a kiemelt, illetve a nagy forgalmú standoknál használnak. Működtetésük szaktudást igényel, ezért ezeken a helyeken profi baristák készítik a kávét. Mivel 2 karos gépek, ezért egyszerre 4 kávét is le tudnak főzni, jól bírják a reggeli, délelőtti iramot is, pillanatok alatt elkészítik az életmentő italt. Ezekhez a gépekhez kávéőrlőt is biztosítunk, így frissen őrölt, frissen főzött feketét kínálunk.
  2.  Automata gép: a Necta Colibri C3-t a kisebb standokon vetjük be, illetve akkor kerül elő „pótmegoldásként”, ha extrém sokan kérnek egyszerre kávét. Frissen őrli a kávét, így megőrizve annak zamatát. Tejes italokat és forró csokoládét is tud készíteni, ezekhez laktózmentes tejport használunk.

A kávéfőzőkbe Caffé Perla Rosso kerül, egy egyedi és felismerhető karakterrel, enyhe gyümölcsös és csokoládés ízjegyekkel rendelkező kávékeverék.

2019 óta a fesztiválokon 0-24 szolgálatot teljesít egy szervizcsapat is, akik folyamatosan gondoskodnak a gépek karbantartásáról, és az esetleges hibákat is azonnal elhárítják. Egy olyan rendezvényen, mint a Sziget, ahol a 17 stand napi több tízezer adag kávét készít, erre hatalmas szükség van!

 

Hogyan kerül a kávé a fesztiválra?

Bár látszólag csak nyaranta dolgozunk a fesztiválokon, valójában egész évben folyik a munka.

A szezon mindig a Gyerekszigettel kezdődik, előtte már 2 hónappal lefixálunk mindent; a szállítást, a standépítést, a szervizautót, a mennyiségeket, a kávégépek típusát és számát, így a rendezvény előtti napokban már csak a szállítással és az építéssel kell foglalkozni. Először a Kávézz velünk! csapata építi-építteti fel a kis faházaikat, gondoskodnak a dekorációról, János személyesen ellenőriz mindent, majd jövünk mi a kávégépekkel. Beszereljük, beüzemeljük, teszteljük őket, feltöltjük kávéval, és indulhat a buli! A rendezvény ideje alatt folyamatosan figyeljük a kávé fogyását, a gépek állapotát, és ha bárhol be kell avatkozni, azonnal meg is tesszük. Ezen felül időszakos karbantartásokat is végzünk, hogy a gépek bírják a folyamatos, extrém terhelést.

A fesztivál végén pedig összepakolunk, és előkészítünk mindent, hogy átszállítsuk a következő rendezvényre…

Jellemzően a Szigettel, az utolsó nagy fesztivállal ér véget a szezon, ezután a felszerelés a raktárba kerül, mi pedig kiértékeljük az eredményeket, tapasztalatokat, megbeszéljük, mit, hogy kell fejleszteni, és egy rövid pihenő után el is kezdjük szervezni a következő évet…

Bár tavaly elmaradtak a nagy fesztiválok, és várhatóan idén sem tartják meg a legtöbbet, mi készen állunk; akár arra, hogy azonnal beindítsuk a gépezetet, ha valamit mégis megrendeznének, akár arra, hogy új partnereinket szolgáljuk ki hasonló lelkesedéssel és professzionalizmussal. Ha rendezvényt szervezel, és szeretnél jó minőségű kávét kínálni a vendégeidnek, úgy, hogy ezzel neked a lehető legkevesebbet kelljen foglalkozni, keress meg minket bátran, tapasztalt csapatunk a rendelkezésedre áll!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekesség Pannon Kávé