Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Könyvajánló: Gyd Tamara: Teatúra

Könyvajánló: Gyd Tamara: Teatúra

Furcsának tűnik, hogy egy kávékat, teákat kínáló oldalon most könyvet ajánlunk? Nos, cseppet sem, ez a könyv ugyanis épp annyira szól a különleges, mesebeli teákról, mint a barátságról, a felnőtté válásról, vagy a célok eléréséről. Gyd Tamara Teatúrája alapvetően gyerekmese, de garantáltan elbűvöli a felnőtteket is…

Egyszer volt, hol nem volt… kezdődhetne a cikkünk, mely egy igazán különleges könyvet mutat be. A történet kisiskolásoknak íródott: főszereplői Iringó a mókuslány és Atracél az idősödő mackó, akik elhatározzák, hogy bejárnak hegyet-völgyet, hogy megkóstolhassák mindazokat a különleges teákat, melyekről Ezüstkavics, a sárkány könyvében, A világ legritkább teáiban olvastak. Ám ahogyan az a mesékben lenni szokott, a dolog korántsem ilyen egyszerű: életük legnagyobb kalandja során bőven találkoznak nehézségekkel, kihívásokkal, ugyanakkor számtalan új barátra tesznek szert, és közben még egy hatalmas, világmegváltó ötletük is támad: hazatérve megnyitják saját teaboltjukat!

Szórakoztatva tanít

A legjobb mesék azok, amelyek elvarázsolnak, ugyanakkor okítanak is: bemutatják a világ működését, megismerhetjük belőlük az emberi kapcsolatokat, levonhatjuk belőlük saját következtetéseinket. Az emberiség évezredek óta a történeteken keresztül tanul, gondolj csak bele, hány rétege van egy magyar népmesének: a legkisebb, leggyengébb gyermek is elérheti céljait, leküzdheti a sárkányokat és más nehézségeket ügyességgel, ravaszsággal, és a végén minden jóra fordul.

Sok, modern történetből ezek az értékek már hiányoznak, a Teatúra különlegessége viszont éppen az, hogy nem csupán egy esti mese, melyet felolvashatsz a gyermekednek lefekvés előtt, vagy amelyet ő maga lapozgathat a kanapén fekve, esetleg nyáron a fűben ücsörögve. A mesés környezetben ugyanis rengeteg tanulság van elrejtve, sőt, olyan tudást is belekomponált a szerző, ami gyermekednek talán az egész életére kihathat. Ahogy a kismókus és az idős mackó elhatározza, hogy megnyitják saját teaboltjukat, lépésről-lépésre megjelenik a vállalkozás beindításának összes nehézsége, szervezési kérdése a beszerzéstől kezdve a logisztikán át az értékesítésig. Ha akarod, kikapcsolódás, ha akarod, komoly vállalkozói tankönyv, vagy egy tanulságokkal bőven megtűzdelt történet. Ugyanakkor ezek olyan ügyesen vannak beleszőve a cselekménybe, hogy egyáltalán nem tankönyv-szagú: színtiszta szórakozás, amit csak úgy falnak a gyerekek. Iringó és Atracél fordulatos kalandjai egyszerűen letehetetlenek, mindig muszáj megnézni, mit hoz a következő fejezet!

A Teatúrában rengeteg érdekes kérdés merül fel, amit meg lehet beszélni a gyerkőccel – természetesen egy finom, gőzölgő tea mellett. Beszélgethettek a világ teáiról, teaszertartásairól, különböző elkészítési módokról, de szóba kerülhet a barátság fontossága, kiskamaszoknál akár a bimbózó szerelmek is. Így az olvasáson, mesélésen kívül még számtalan lehetőségetek van arra, hogy igazán minőségi időt töltsetek együtt!

Ha azt szeretnéd, hogy gyermeked ne egész nap a képernyő előtt üljön, hanem igazi könyvet is olvasson, szórakozás közben is tanuljon, fejlődjön, és a családjával is több időt töltsön, akkor ezt a könyvet érdemes beszerezned neki! Webshopunkban gyönyörű bögréket és különleges teákat is találsz mellé, így teheted teljessé az élményt! :)

Tartalomhoz tartozó címkék: Basilur Érdekesség Tea