Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan készül az extra szűz olívaolaj, és mitől lesz jó / rossz minőségű?

Hogyan készül az extra szűz olívaolaj, és mitől lesz jó / rossz minőségű?

Legutóbbi cikkünkben már beszéltünk új termékkínálatunkról, az Almazaras de la Subbética olívaolajokról, most pedig beavatunk annak titkába, hogyan is készül az extra szűz olaj, és hogyan ismerheted fel, melyik számít jó minőségűnek!

Hiszünk abban, hogy a hosszú élet titka és egyik elengedhetetlen feltétele az egészséges táplálkozás, minden apró részletre odafigyelve: ilyen például az is, hogy milyen olajat használunk. Napraforgóolaj helyett mi például az extra szűz olívaolajat ajánljuk, ezért is vettük fel kínálatunkba az Almazaras de la Subbética termékeit. Most eláruljuk, hogyan készülnek ezek!

Az olívaolaj készítése

Az extra szűz olívaolaj az olajok királya, mivel ez az egyetlen olyan olajfajta, amelyet kizárólag friss gyümölcs felhasználásával hoznak létre. Csak a gyümölcs húsát dolgozzák fel, azt kimagozva készítik a terméket. Az olívabogyót kézzel szüretelik, méghozzá oly módon, hogy a fák alá hálókat terítenek le, és arra verik le a bogyókat. Kiválogatják az egészséges szemeket, és maximum egy napon belül feldolgozzák.

Az olaj kinyerését hidegsajtolással végzik, csak ülepítenek, szűrni nem szűrik le a levet, így a telített zsírsavak nem bomlanak le, és az olívaolaj vitamintartalmából sem veszít. A folyamatból tehát teljesen kimarad a hőkezelés vagy a vegyszeres beavatkozás. Az ősi technológia mégis párosul a legmodernebbel, a folyamat a legújabb saválló gépekben történik.

Az Almazaras de la Subbética termékeihez az olajbogyókat a Sierras Subbéticas Nemzeti Parkban, egy védett területen termesztik, és itt is dolgozzák fel, speciális olajmalmokban. A társulás 2016 óta minden évben elnyerte a Világ Legjobb Olajmalma díjat, ami már önmagában is jelzi a minőséget.

Honnan ismered fel a jó minőségű, extra szűz olívaolajat?

Az extra szűz olívaolajat nem véletlenül ajánlja minden magára adó gasztro-oldal: hosszú távon számos olyan előnye van, ami segít megőrizni az egészségedet – de csak akkor, ha gondosan és körültekintően választod ki az olajadat! Tájékozódj róla mindig, hogy az extra szűz olívaolaj elkészítése megfelel-e azoknak a kritériumoknak, melyek kiemelik társai közül:

  • Semmilyen adalékanyagot nem tartalmazhat.
  • Friss, illatos és aromadús benyomást kell keltenie, ha lecsavarod a kupakot.
  • Az ülepítési eljárás miatt üledék van az üveg alján: ez nem hátrány, hanem előny!
  • Az üvegen találnod kell egy PDO vagy egy PGI jelzést, ami az eredetiségre utal
  • Az olaj savasságának 0,8 alatt kell lennie, amelyet szintén fel kell tüntetni a címkén. Minél kisebb ez a szám, annál jobb minőséget jelent.
  • Ha biztos akarsz lenni a dolgodban és hosszú távon kikötni egy márka mellett, akkor az olívaolajat legalább 1-2 órára tedd a hűtőszekrénybe. Ha kissé megszilárdul, akkor azt jelenti, hogy jól választottál. Ha folyékony marad, akkor jobb, ha márkát váltasz, mert a terméket más olajokkal keverték.

Az extra szűz olívaolaj egészségügyi előnyei

Az igazán jó minőségű olaj megóvja bőröd egészségét, csökkentheti koleszterinszintedet, segíthet legyőzni a csontritkulást, és javíthatja az emésztést. A MindigKávé csapata ezért is bővítette termékcsaládját, idegen tájakra kalandozva, más gasztronómiai élvezeteket is kínálva Nektek, a vásárlóknak. Keresd fel honlapunkat és rendelj az általunk árusított, elsőosztályú minőségi Almazaras de la Subbética olívaolajokból ide kattintva:

- Extra szűz olívaolaj kínálat -

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészség Érdekesség