Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Basilur tea – a távolról érkező harmónia

Basilur tea – a távolról érkező harmónia

Az idő egyre hidegebbre fordul, ilyenkor jól esik egy csésze forró tea, ami melengeti tested, lelked. A Basilur teák azonban nemcsak télen hozhatják el a harmóniát az életedbe. Ismerd meg ezt a csodás teakeveréket, aminek a története sem hétköznapi!

Miért szeretjük annyira a teákat?

Mindenkinek megvan a szokása, hogy miként szereti fogyasztani kedvenc teáját: 2 cukorral, citrommal, esetleg csak natúr módon élvezi az ízeket. Bármelyik is legyen rád igaz, egy dolog közös minden teakedvelőben: imádjuk a teafüvek változatos és izgalmas ízeit!

Amikor kint havazik és semmire sem vágysz jobban, minthogy bebújj a takaró alá, akkor a tea lesz a pont az „i” betűn. Ha pedig az idő melegre fordul, egy kellemes baráti beszélgetés mellett igazán frissítő tud lenni behűtve is! A teák tehát alapból is sokat hozzátesznek a kellemes élményeinkhez, most azonban, a Basilur teák segítségével lehetőséged van ebben is szintet lépni.

Szerencsétlenségből született varázslat

A Basilur teák Srí Lanka, korábbi nevén Ceylon gyönyörű tájáról származnak gondos kezekből. Meglepő, de ez a csodás szigetország sokáig egyáltalán nem a teáiról volt híres, sokkal inkább a kávéültetvényeiről. A sors azonban úgy hozta, hogy a 19. század végén egy súlyos fertőzés érte el a kávébab-földjeiket, amitől az ország összes ültetvénye megsemmisült. 

A helyzet kilátástalannak tűnt egészen addig, amíg James Taylor fel nem fedezte, hogy a környék kiválóan alkalmas teaültetvények létrehozására. A kisebb, néhány hektáros terület idővel egészen nagyra duzzadt, végül az egész országot beborította.

Napjainkban a különleges, ugyanakkor megfizethető árú teáinak köszönhetően Srí Lanka az elsők között szerepel, mint export ország. A Basilur teák ezt az autentikus jelleget kihangsúlyozva különleges csomagoláskban biztosítják az egyedülálló tea-élményt.

És ez még nem minden…

A termőhely magasságától függően léteznek alacsonyan, középmagasan, és magasan termesztett teák, amelyek eltérő karakterrel rendelkeznek, ezzel is biztosítva a Basilur teák sokszínűségét.

Míg a középmagas területekről származó teák inkább élénk színeikben különlegesek, addig a még magasabb területeken termők intenzív és gazdag aromáikkal tűnnek ki. A Basilur teák tehát egy különleges, nem hétköznapi élményt nyújtanak, szemet kápráztatóak és ízletesek is.

Kösd össze a kellemest a kellemessel!

Lepd meg egy csodás tea- vagy kávéélménnyel családod, vagy barátaid! Válogass kedvező csomagajánlataink közül!