MindigKávé Blog
Milyen kávégép legyen a munkahelyen? A saját gép vs. bérelt gép előnyei és hátrányai
Legfurcsább kávés szokások
A legfurcsább kávézási szokásokat válogattuk össze neked egy cikkben: vajon milyen bogaras dolgai voltak nagyszüleinknek, és mik a legbizarrabb dolgok más országokban?
Kávéházi heccek, tréfák
A kávéház, a kávé talán nem tűnik különösebben viccesnek, pedig a régi szép időkben bizony a kávéházi tréfáknak is megvolt a maga helye és ideje. Nézzük, hogyan heccelték egymást az emberek akkoriban!
A jegeskávé ezer arca: kávékülönlegességek nyáron
Itt a nyár, mindenki vágyik egy kis hűsítő finomságra: te is szereted a jegeskávét vanília fagyival? Jó, ha tudod, hogy ez még csak a kezdet: sokkal több kávédesszert vár még rád!
Kávékészítés otthon 2: Ezt kell tudnod a kávéfőzőkről
Hogyan főzhetsz otthon is ínycsiklandó, tökéletes presszót, cappuccinot vagy hosszú kávét? Melyik a jobb: a kotyogós, vagy a presszógép? Milyen kávéfőzőt vásárolj otthonra? A kérdésekre válaszol a Mindigkávé csapata:)
Kávékészítés otthon – mit használj a tökéletes eredményért?
A kávékészítés otthon is felérhet egy szertartással, ünnepi hangulatot csempézhetsz a hétköznap reggelekbe, és az az igazi, ha mindezt elsőosztályú eszközökkel teszed!
Kávéházi etikett
Kávé és babona
Évszázadokon át rettegtek tőle, a pokol italának nevezték, amíg egy pápa meg nem keresztelte. Egyesek jósolnak belőle, míg mások óva intenek attól, hogy ezzel koccints, mert balszerencsét hozhat. Mi az? Hát a kávé!
A kávéházi személyzet régen és ma
Megfigyelte valaha a kávéházi személyzetet a kedvenc helyén? Tudta, hogy a kávéházak fejlődésével az ott dolgozó emberek megítélése, feladatköre miként változott az idők folyamán? Miért volt annyi női dolgozó régen? Ebben a cikkben minden kérdésére megkapja a választ!
Törzsasztal és törzsvendég
Régen a kispolgárok számára a kávéházakban történő rendszeres látogatások jelentették az elérhető luxust. Ha betartottak bizonyos viselkedési szabályokat, akkor a kávézó személyzete úgy viselkedett velük, mint egy igazi úrral. Nézzük meg, hogyan is történt ez a valóságban!
A Sziget rendezvények kávéja
A Sziget rendezvények kávéja idén nyáron is a Café Perla Rosso lesz, a szolgáltató pedig a Mindig Kávé. Tudj meg mindent erről az izgalmas kávéról, mely kedvenc nyári fesztiváljaid során felfrissít az esti bulira!
Kóstold meg az idei nyár slágerét: hörpints fel egy finom Cream Coffee-t!
A Cream Coffee egy olyan forradalmi újítás, amelyet minden kávéimádónak, vagy az imádókat célzó szolgáltatónak fel kell helyeznie a bakancslistájára. Megsúgjuk, miért:)
Az Ingyenkávé előnyei
Munkáltatók figyelem! Ezért éri meg az ingyenes kávéfogyasztás
Ingyen kávé a munkahelyen? Megosztó kérdés, hiszen miért is lenne a munkáltató érdeke a kávé (és a kávészünet) biztosítása? Nos, az ingyenkávé növeli a produktivitást, és meglepő, de csökkenti a kávészünetek hosszát. Mutatjuk, hogyan!
Az első kávéhullám
Mi történt a kávékultúránkkal a 20.-21. században? A korábbiakban már meséltünk a második és a harmadik kávézási hullámról, de most nézzük az elsőt: az olasz kávéhullámot!
A specialty kávé
Az specialty kávézók 2010-es évek elején jelentek meg Magyarországon, a köznyelvben terjedt el szinonimájaként az „újhullámos” kifejezés. De hányadik hullám is az újhullám? És ha ez az új hullám, akkor mi volt a „régi?” Tarts velünk a kávézási trendeket elemző cikk-sorozatunk eheti részében!
Hogyan terjedt el a Starbucks és a nagy kávézóláncok?
Belegondoltál már, hogy minek köszönhető, hogy a világon szinte bárhova mész, előbb-utóbb összefutsz egy Starbucks-szal? Hogyan lett ilyen népszerű ez, és a hasonló nagy kávéláncok?
A kotyogós kávéfőző története
A kotyogós kávéfőzőnek igazán sajátos hangulata van; néhány embert nosztalgiával tölt el, mások rajonganak érte, és persze mindenkinek a méregerős fekete jut az eszébe róla. De hogyan jutottunk el idáig? Cikkünkből kiderül, hogy hódította meg a kotyogós a világot.
A kávé árát befolyásoló tényezők – mitől függ, hogy mennyibe kerül a fekete?
Hallottad, hogy hamarosan hiánycikk lesz a kávé és extrém módon fel fog menni az ára? Vajon igaz a hír? Egyáltalán mi befolyásolja a kávé árát? Ezeket válaszoljuk meg ebben a cikkben.
A kávé jövője – meddig élvezhetjük még a jó feketét?
Ma mindenki számára elfogadható áron elérhető a kávé: de vajon mindig igy lesz ez? Szakértők szerint néhány évtized múlva luxuscikk lesz belőle. Cikkünkben összeírtuk, mi ennek az oka, mi lehet a kávé jövője, és mit tehetsz érte te, hogy jóra forduljon a történet.
6 ajándékötlet a fa alá igazi kávé- és tearajongóknak
Az advent derekán járva neked is kezd égni a lábad alatt a talaj, hogy kinek mit vegyél karácsonyra? Segítünk a választásban és a beszerzésben; íme néhány ötlet, amit otthonod kényelméből beszerezhetsz és garantáltan megérkezik karácsonyra!
Érdekességek a magyar kávétörténelemből
Hogyan vált a kávézás igazán magyar szokássá, sőt, kulturális tevékenységgé? Olvasd el cikkünket, ami a kávéházak aranykorának előtti, kevésbé ismert időszakba kalauzol el téged.
Kávéházi romantika: bimbózó szerelmek, csábítások és botrányok
Gondoltál már a kávéra, mint a romantika, csábítás kellékére? Cikkünkben felelevenítünk neked néhány félresikerült, vagy túl jól sikerült románcot a történelemből, ami a kávéhoz, illetve a kávéházakhoz kötődik.
Mi fán terem a barista?
Kávérajongóként bizonyára te is ismered a „barista” kifejezést, és valószínűleg sejted is, mire (kire) gondolunk alatta. De azt tudod, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki barista lehessen? Olvasd el a cikket és teszteld a tudásodat!
Állatkínzás a kávécsészében: bemutatkozik a cibetmacska, a kopi luwak előállítója
A Kopi Luwakot valószínűleg senkinek nem kell bemutatni, aki látta a Bakancslista című filmet: ez a világ (egyik) legdrágább és leghíresebb kávéja, amit a luwak, azaz a cibetmacska ürülékéből állítanak elő. De mit lehet tudni magáról az állatról? Bemutatkozik a közönséges pálmasodró!
Híres emberek és a kávé
Számos híres ember népszerűsítette a kávét az évszázadok során. Összeválogattunk neked néhány érdekes anekdotát ízelítőül, hogy miként is kötődtek ehhez a csodás italhoz!
A FIKA és az északi kávékultúra
Tudtad, hogy a skandinávoknak sokkal szorosabb, jelentősebb a kötődésük a kávéhoz, mint azt gondolnád? Cikkünkben egy kis ízelítőt adunk abból, mit is takar ez!
Mikor kávézz? Reggel, este, ebéd után? Tények és tévhitek
Gyakori kérdés, hogy mikor egészséges és mikor nem egészséges kávézni. Valójában erre nincs jó válasz, mert általános szabályokat nem lehet felállítani, elsősorban a koffeintoleranciádtól és az életmódodtól függ. A cikkünk abban tud neked segíteni, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venned, amikor kialakítod magadnak az ideális kávézási szabályaidat, menetrendedet.
Mire jó a kávézacc?
Tudtad, hogy a kávézaccnak nem a kukádban a helye? Számos előnye van, amelyet a háztartásban és a ház körül is alkalmazhatsz! Te is mindig a kukába dobod a kávézaccot, amikor kávét készítesz? Most megmutatjuk, hova tedd a szemetes helyett.
Milyen tejet tegyél a kávédba? Eláruljuk az igazán jó tejhab titkát!
Cappuccino, latte, macchiato – a titok sokszor a tej milyenségében rejlik. Utánajárunk, miért is teszünk tejet a kávéba, milyet válasszunk és hogyan ízesítsük vele italunkat!
Mitől különleges a Rincon de la Subbética olívaolaj?
A közelmúltban már meséltünk arról, hogy a MindigKávé termékpalettáját különleges, prémium minőségű spanyol olívaolajokkal bővítjük, hogy ne csak a csészékbe, hanem a tányérokba is elhozhassuk az egészséges, kiváló termékeket. Ma bemutatjuk az egyik kedvencünket: a Rincon de la Subbética olajat!