Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kávékészítés otthon – mit használj a tökéletes eredményért?

Kávékészítés otthon – mit használj a tökéletes eredményért?

A kávékészítés otthon is felérhet egy szertartással, ünnepi hangulatot csempészhetsz a hétköznap reggelekbe, és az az igazi, ha mindezt elsőosztályú eszközökkel teszed!

Mitől lesz a kávéfogyasztás otthon is szertartás?

Milyen jó is lenne megint a régi kávézási szokásoknak hódolni a szabadidőben! Elüldögélni egy jó erős fekete mellett egy régi, monarchia korabeli kávéházban, kiáztatni egy filtert valamelyik újhullámos kávézóban, vagy elszürcsölni egy specialitást egy népszerű helyen. De most egy jó időre marad az otthoni jó öreg kotyogós, kapszulás vagy egyéb masina.

De miért ne csinálnál otthonodban igazi szertartást a napi rutinból? Az, hogy a kávéfogyasztás ne egy gyors, kényszerű eleme legyen a reggelnek, ahhoz bizony elengedhetetlen a minőségi eszközök beszerzése is. Hogy mit is használhatsz azon túl, hogy van egy kávéfőződ az elkészítéshez?

Profi eszközök az otthonodban

Az őrlés minősége szinte minden esetben létfontosságú. Sokak szerint egy megfelelő őrlő fontosabb, mint maga a kávékészítő eszköz (automata, karos gép, kotyogó stb.), mivel a szükséges őrleményfinomság elérésével tudjuk leginkább szabályozni az elkészülő kávé jellegét.

A minőségi kávé elkészítésekor a pontos arányok is lényegesek, ezért érdemes beszerezni egy, az egész szemek megmérésére ideális, speciális kávémérleget, illetve a már feldolgozott és őrölt kávéhoz egy kávétömörítőt. A kávétömörítők, kávét tamperek mellé szükséged lesz egy talpra, egy tartóra, állványra és gumialátétre is a tömörítéshez.

Természetesen egy ideális kávé elkészítéséhez a minőségi hozzávalók is elengedhetetlenek, ezek előkészítéséhez is érdemes kifejezetten erre a célra gyártott eszközöket beszerezni: filteres kávék esetén egy minőségi vízforralóra, vagy ha a café latte szerelmese vagy, akkor egy első osztályú tejhabosítóra lesz szükséged az otthoni készlethez.

Eszközök a kávé felszolgálásához

Kávéscsészék, kávés kanna, kávéskanál, tejkiöntő, cukortartó? Ennyit valószínűleg akkor is tudnál, ha nem olvasnád ezt a cikket. Ezek azok az eszközök, melyek a a napi rutin bevett elemei, azóta a kézügyedben és háztartásodban vannak, amióta kávézol.

De miért ne emelhetnéd magasabb szintre a kávézásokat? A kávétípusokra specializálódott poharak különleges élményt adnak: külön csésze illik az az eszpresszóhoz, a cappuccinóhoz, a lattéhoz és jöhet egy jegeskávés kehely is.

Használj különleges díszítőelemeket is, ehhez kellenek majd adagoló tubusok, díszítőeszközök, latte art eszközök és flambirozó pisztoly. Ha pedig néha szeretnéd megédesíteni az életed, és többre vágysz egy erős feketénél, szerezz be egy-két finom, pikáns kávészirupot és szószt!

És végül, de nem utolsósorban ne feledkezz meg egy komplett tisztítókészletről sem. Nagyon nagy pofon tud lenni egy kávéspecialitás, amit egy rosszul karbantartott, nem megfelelően tisztított kávégép állít elő! A kávékészülék rendben tartásához több kell, mint egy kis bolti ecet. Barista ecset, tisztítópor, tisztítókefe és egy vakszűrő sem árthat. Kényeztesd egy kicsit a kávékészítéséhez szükséges alapvető eszközeidet és mindig makulátlan végeredményt kapsz!

A kávékészítés otthon is felérhet egy szertartással, ünnepi hangulatot csempézhetsz a hétköznap reggelekbe, és az az igazi, ha mindezt első osztályú eszközökkel teszed!

Tartalomhoz tartozó címkék: Kávéakadémia Pannon Kávé