Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A jegeskávé ezer arca: kávékülönlegességek nyáron

A jegeskávé ezer arca: kávékülönlegességek nyáron

Itt a nyár, mindenki vágyik egy kis hűsítő finomságra: te is szereted a jegeskávét vanília fagyival? Jó, ha tudod, hogy ez még csak a kezdet: sokkal több kávédesszert vár még rád!

Variációk jegeskávéra

A klasszikus görög frappé

Gondoltad volna, hogy a világot meghódító eredeti görög frappé alapja egy jó kis Nescafé, vagyis az instant kávépor? A jegeskávé ötlete egy olyan konferencián született meg, ahol nem volt meleg víz a közelben, kéznél volt azonban egy shaker. A leleményes Dimitrios Vakondios ennek segítségével készítette el instant kávéját, és így született ez az ínycsiklandó találmány.

Jégkockával, cukorral, sűrített tejjel ihatod a klasszikus, eredeti jegeskávét Görögország egész területén, vaníliafagyi azonban – az eredeti ital receptjéhez hűen – a görög frappéba sohasem kerül bele.

Cold brew: áztatott és csapolt kávékülönlegesség

A hidegen kivonatolt kávéspecialitások perui mintára készültek, hozzánk amerikai közvetítéssel jutottak el. Todd Simpson 1964-es utazása során figyelt fel a különleges, áztatásos technikára. A kávészemek hosszú ideig vízben álltak, ezzel jelentősen csökkent a termék savtartalma, és a kávé vesztett keserűsége éléből. Így született meg a cold brew vagy más néven a Toddy kávé.

Továbbfejlesztett változata a csapolt „Nitro” kávé: ez a nyári kávékülönlegesség nitrogén hozzáadásával nyeri el krémes textúráját. A kávé nagyjából 1, 5 eszpresszót tartalmaz, cukor nélkül is fogyasztható, egy átalakított sörcsapon keresztül jut a poharakba. Rocket néven már Budapesten is ki tudod próbálni!
 


 

Kávé és tonic

A tonic espresso egy skandináv találmány, mely a különleges nyári italok sorát gazdagítja. Egy norvég céges partihoz köthető: másnaposság ellen keverték össze a résztvevők a tonicot, a kávét és szirupot. A receptet svéd baristabajnokok véglegesítették Kaffe&Tonic néven, a két keserű ízvilágú ital találkozása meglepő eredményt alkot: nem fokozzák, hanem enyhítik ezeket az ízjegyeket.

Granita

Olasz specialitás a kávés jégkása, mely egy marék jégkockából, egy cukros eszpresszóból, fél pohárnyi hideg vízből készül. A hozzávalókat botmixerrel elkeverik, vagy turmixgépben összedolgozzák, és az így elkészített jegeskávé valóban egyfajta jégkása állagot ölt. Ezt a típusú kávét is könnyen elkészítheted otthon, a MindigKávé webshopjából beszerezheted a hozzá szükséges eszközöket is.

Pörgesd fel az italt egy kis egyedi megoldással, készíts hozzá kávés jégkockát: főzz le egy hosszúkávét, majd csöpögtess bele néhány csepp limelevet és fagyaszd le!


Készíts jegeskávét otthon!

Gyárts jégkockát, vegyél hozzá vaníliafagyit, és készítsd el a nyári italok egyik legkedveltebbikét saját otthonodban! Ha kicsit elálmosodtál a nagy hőségben, mixelj magadnak egy klassz italt, és bolondítsd meg valami különleges sziruppal.

Webshopunkban találsz a jegeskávé készítéséhez megfelelő eszközöket, valamint egyszerű, hagyományos és izgalmas szirupokat is. Rendeld meg online, és kávézz egy jót a nyári melegben is!

Tartalomhoz tartozó címkék: Barista Pannon Kávé Recept